Personeelsleden Antwerps stadhuis krijgen nieuw modieus uniform

Het onthaalpersoneel wordt vanaf februari 2015 in een nieuw jasje gestoken. Naar aanleiding van de 450e verjaardag van het stadhuis krijgen ze een outfit aangemeten, ontworpen door Marius Janusauskas.

Het onthaalpersoneel wordt vanaf februari 2015 in een nieuw jasje gestoken. Naar aanleiding van de 450e verjaardag van het stadhuis krijgen ze een outfit aangemeten, ontworpen door Marius Janusauskas.

Samen met het Flanders Fashion Institute ging de stad Antwerpen op zoek naar een ontwerper voor de nieuwe uniformen voor het onthaalpersoneel van het stadhuis. In totaal gaat het om een groep van 15 mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en posturen. Hoewel de stad overloopt van het modetalent, hebben ze toch een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Uiteindelijk werd er gekozen voor het ontwerp van Marius Janusauskas, die in 2012 afstudeerde aan de Modeacademie van Antwerpen. Met zijn afstudeercollectie ‘Sleeping beauties’ won Marius de Knack Weekend Award en een bijhorende modeproductie.

Uniformen doorspekt met verwijzingen naar Antwerpen

Voor de nieuwe uniformen liet Janusauskas, die stage liep bij Diesel in Italië, zich inspireren door het erfgoed van de stad, de typische stadszichten en het hedendaagse imago van Antwerpen. Dit resulteerde in een comfortabel uniform dat zowel geschikt is voor zittende als staande taken. Bovendien heeft het ontwerp een sterke signaalfunctie.

Het vest van het uniform wordt uitgevoerd in een warm rood in dezelfde tint als de vlag van de stad. Het stadswapen siert het linkerborstpand en de hedendaagse uitstraling van Antwerpen wordt weergegeven door de denimstiksels. Op het uniform wordt ook een subtiele verwijzing gemaakt naar de Schelde, die onlosmakelijk verbonden is met de stad. Dit vertaalt zich in de das voor mannen en in een sjaal voor vrouwen. Zowel de das als de sjaal zijn gemaakt uit satijn en versierd met een wit/blauw-patroon. Dit is een verwijzing naar de golven van de Schelde.

Het uniform van Marius Janusauskas zal feestelijk onthuld worden in februari 2015. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content