Pepe Jeans brengt hulde aan Andy Warhol

Kledingmerk Pepe Jeans London wijdt een volledige collectie aan kunstenaar Andy Warhol.

Er loopt op dit ogenblik een grote tentoonstelling over hem in het Grand Palais in Parijs. Maar niet alleen in musea leeft Pop Art-icoon Andy Warhol verder. Kledingmerk Pepe Jeans London brengt hulde aan de kunstenaar met een volledige collectie.

De Andy Warhol-lijn bestaat uit 250 stuks voor mannen en vrouwen. Er is een gamma ‘Pop’ en een collectie ”Factory ” verwijzend naar de Art Factory van Warhol, maar ook naar de jeansindustrie. De collectie kwam tot stand samen met de Andy Warhol Foundation.

”Pop inspireert zich op de bekende kleurrijke kunstwerken van Warhol zoals de Cambell’s Soup, de portretten van Marilyn Monroe (1962), en de Brillo Boxes (1964). Factory is gewijd aan het werk van zijn minder bekende leerlingen die regelmatig zijn studio in New York aandeden, zoals Edie Sedgwick, Candy Darling en Viva ”, legt een woordvoerder van Pepe uit aan fashionmag.com. ”De lijn is de perfecte vertaling in textiel van de anticonformistische geest van de kunstenaar, zijn ideeÔn en beweging ”.

De prijzen schommelen tussen 60 euro voor een T-shirt en 160 euro voor een jurk of 180 euro voor een jeans.

Nathalie Vandevelde/Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content