Pedro Almodóvar is het nieuwe gezicht van Italiaans modehuis Prada

© Prada

De Belgische fotograaf Willy Vandeperre mocht voor het Italiaanse modehuis de iconische regisseur Pedro Almodóvar vastleggen op camera.

Voor de Fall/Winter 2017 campagne van de mannenlijn van Prada mocht de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar een keer voor in plaats van achter de camera staan. De advertentiecampagne werd ‘Auteur’ gedoopt en is het nieuwste hoofdstuk in de 365-campagnereeks. Willy Vandeperre, de beroemde Belgische modefotograaf, kreeg de eer om de auteurscineast te portretteren. De regisseur van films zoals Todo sobre mi madre, Volver, Hable con Ella en La piel que habito wordt door Prada uitgeroepen tot ‘een van de weinig overblijvende auteurscineasten van de hedendaagse cinema.’

Elk beeld werd geïnjecteerd met een eigen narratief. Op die manier probeerden ze het universum van Almodóvar te laten samenvloeien met dat van Prada. De bedoeling was om hun gedeelde obsessie voor creativiteit in de spotlight te plaatsen, de sterkte van hun visies te tonen en de realiteit van hun fantasiewerelden te verbeelden.

De campagnevideo werd opgenomen in de Prada HQ showspace, die ontworpen werd door het designcollectief AMO.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content