Parijs toont duurste en meest exclusieve jurken ter wereld

In Parijs is de Haute Coutureweek van start gegaan. Armani Privé en Dior beten de spits af.

Deze week worden op de Parijse catwalks ’s werelds duurste en meest exclusieve jurken getoond. Christian Dior en Giorgo Armani Privé waren de grote namen die maandag de Haute Coutureweek voor de zomer van 2011 op gang mochten trekken.
Armani maakte indruk met zijn front row: Jodie Foster, Sophia Loren, Olivia Wilde , Amber le Bon en uiteraard Anna Wintour. De collectie van Armani Privé, de couturelijn van Armani, bestond uit creaties met een Oosters en toch futuristisch kantje. Zelf zei Giorgio Armani dat hij zich had laten inspireren door de ‘schittering’ van edelstenen en dat vertaalde zich in een alomtegenwoordige metaalglans. Zoals gewoonlijk bleef Armani in een aantal creaties ook trouw aan zijn iconische inktblauwe kleur.

Voor zijn haute couturecollectie leende John Galliano pastelkleuren en silhouetten van Dior’s befaamde New Look. Korsetten mondden uit in kokerrokken en opulente tops en jurken bolden op als zeilen in de wind. De make-up was dramatisch, de haarstijl kwam recht uit de forties.

Haute Couture is in se een weinig rendabele tak van de mode. Maar modehuizen houden er aan vast omdat ze op die manier hun naam kunnen linken aan celebrities en speciale events. Couture is ook een belangrijk laboratorium. De creativiteit en middelen zijn er quasi onbeperkt en leveren ideeën op voor de andere modesegmenten.

Ann Heylens

Bekijk alle coutureshows in Parijs op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content