Parijs: Indisch tintje

De Parijse modeweek kreeg gisteren, enigszins onverwacht, een Indisch tintje.

De Parijse modeweek kreeg gisteren, enigszins onverwacht, een Indisch tintje. De Japanse ontwerpster Tsumori Chisato verwerkte spiegelkraaltjes in een beeldmooie collectie, die soms ook naar Afrika lonkte. Hoogtepunten: geborduurde tartanstoffen, eventueel gecombineerd met harlekijnmouwen in chiffon, en een paar silhouetten met brede horizontale strepen en felle kleuren.

Manish Arora is een Indische ontwerper met een passie voor spektakel. Hij nodigde de pers uit naar het Cirque d’Hiver van Circus Bouglione, en speelde net als Chisato met harlekijns en spiegelkraaltjes. De modellen werden begeleid door zwarte schaduwdansers. Arora’s Bollywoodversie van technicolor-bling is leuk om naar te kijken, maar lijkt niet onmiddellijk compatibel met Europese vestimentaire gewoontes.

Ann Demeulemeester, ten slotte, liet zich inspireren door Siddharta, de roman van Herman Hesse over de spirituele zoektocht van een Indische prins. Als uitgangspunt een beetje ee, cliché, maar de collectie was wel prachtig, met grijze en zwarte glasparels, en warme typisch Indische kleuren: rood, fuchsia en zalmroze.

Jesse Brouns

Voor een uitgebreid fotoverslag:
www.knack.be/weekend/nl/mode/defiles/parijs/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content