Parijs: Het Afrika van Vuitton

Kim Jones, de nieuwe Men’s Style Director van Louis Vuitton – onder het alziend oog van artistiek directeur Marc Jacobs – vertrekt van hetzelfde uitgangspunt als zijn voorganger, de Nederlander Paul Helbers: Vuitton is van oorsprong een bagagemerk, en dus is het niet meer dan logisch dat de klerencollecties in het teken staan van reizen.

Jones, die eerder voor sportswearmerk Umbro en pakkenfabrikant Dunhill heeft gewerkt, groeide op in Afrika, en keert er nog regelmatig terug. Afrika is dus de inspiratie voor zijn eerste seizoen bij Vuitton. En meerbepaald: kunstenaar Peter Beard, een jetsetter met een ranch in Kenia.

De show is in drie stukken opgedeeld: sportswear met een hoog Ivy League-gehalte (en een rood/blauw V-logo in retrostijl), een Afrikaans luik met felgekleurde stukken voor de fashionista’s in het publiek (in de hoofdrol: een hybride van de Damier-ruit van LV, voor de gelegenheid fel uitvergroot, en het felgekleurde textiel van de Masaikrijgers, gebruikt voor sjaals, dekens, sweaters en shorts), en een eerder ingehouden pakkenparade, voor het soort mannen dat zich Vuitton kan veroorloven (uitstekend geknipte pakken, dat wel).

Snel samengevat: een overtuigend, intelligent debuut, met voor elk wat wils.

Jesse Brouns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content