Parijs: Galliano show afgelast

© epa

Het modedefilé van John Galliano’s eigen label op zondag is geannuleerd wegens de gebeurtenissen van vorige week.

Het modedefilé van John Galliano’s eigen label op zondag wordt herleid naar een intiemere presentatie voor uitgevers en kopers. De show van Dior gaat wel door.

De Galliano show – wat een van de meest theatrale spektakels moest worden in Parijs – is nu ingebonden tot een kleinschalige presentatie voor pers en kopers, meldt persagentschap AFP.

De aanleiding hiervoor is het vermeende racistische gedrag van de ontwerper tegenover een koppel in het Parijse café La Perle, wat tot zijn ontslag als creatief directeur bij Dior leidde.

Modehuis Dior, dat het belangrijkste aandeel van het John Gallianolabel vertegenwoordigd, zal wel doorgaan met zijn prêt-a-porter show in het Rodin museum op vrijdag.

Tweede klachtGalliano moet voor de Franse rechtbank verschijnen op verdenking van openbare anti-semitische en racistische beledigingen. Sinds het incident op donderdag heeft er nog een andere vrouw klacht ingediend betreffende een gelijkaardig voorval in oktober vorig jaar.

De flamboyante vijftiger heeft zich woensdag verontschuldigd voor zijn (dronken) gedrag, maar ontkende de anti-semitische verwijten. Hij diende op zijn beurt een klacht in tegen het koppel wegens eerroof.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content