Parijs: een seizoen van verjaardagen

Margiela, Cacharel en Sonia Rykiel vieren een jubileum tijdens de Parijse modeweek.

Martin Margiela viert vanmiddag zijn twintigste verjaardag met een show in le 104, het immense voormalige hoofdkwartier van de Parijse doodgravers dat binnenkort een nieuw kunstencentrum wordt.

De internationale geruchtenmolen heeft het al maanden over een eventueel vertrek van Margiela bij het Maison Martin Margiela, dat in handen is van de groep rond Renzo Rosso van Diesel. Twee anoniem gebleven ontwerpers verklaren in de International Herald Tribune van afgelopen weekend dat ze met Diesel hebben gepraat over de job en Rosso zegt in dezelfde krant, zonder veel zin voor decorum, dat Margiela sowieso nog weinig te maken heeft met de day to day business van MMM. Is het na twintig jaar genoeg geweest voor Margiela? Wordt allicht vervolgd.

Andere verjaardagen in Parijs: de vijftigste van Cacharel, dat sinds vorig seizoen samenwerkt met het Britse duo Eley Kishimoto, en vanmorgen een dubbele show serveert: de nieuwe collectie en een best of van de voorbije vijftig jaar. Woensdag is Sonia Rykiel aan de beurt voor haar veertigste verjaardag, met een groots opgezet evenement in het park van Saint-Cloud, buiten Parijs. En afgelopen weekend werd ook de twintigste verjaardag gevierd van Suzy Menkes bij de Herald Tribune. Dat feest werd bijgewoond door zowat iedereen die telt in de modewereld.

Jesse Brouns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content