Parijs: de Vuitton express

All aboard, all aboard. De reusachtige, tot de nok gevulde tent van Louis Vuitton op de Cour Carrée in het Louvre was voor de gelegenheid herschapen in een ouderwets treinstation, met een reusachtige klok, en het geroezemoes van reizigers en pendelaars. Even na tien uur rolde er een authentieke stoomtrein binnen. Met logo-lokomotief en een wagon in de stijl van de Orient Express (het interieur was versierd met de emblemen van de LV-monogramstof).

Op de houten banken zat een schare topmodellen. Die stapten één na één uit de trein, daarbij geholpen door de conducteur. De meisjes werden verwelkomd door bagagedragers: een goede manier om de tassen, koffers, hoedendozen en andere accessoires extra focus te geven. Die accessoires hadden dit keer een extra laag glitter gekregen. En ook de jurken en mantels blonken als nooit tevoren.

De collectie kreeg als titel A Trip… en dat kan zowel letterlijk als figuurlijk worden beschouwd. We kregen soms de indruk dat we door een kaleidoscoop zaten te kijken. Een opulente, bijna psychedelische garderobe in laagjes met elementen uit alle grote momenten van de vestimentaire geschiedenis, in materialen van plastic tot zeehondjesvel.

Vanavond opent Marc Jacobs in Parijs de tentoonstelling Louis Vuitton Marc Jacobs, een viering van de jaren van de ontwerper bij het machtige huis.

Jesse Brouns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content