Parijs: Cacharel, Gaspard Yurkievich

Vuurdoop voor het duo Eley Khishimoto bij Cacharel.

Cacharel werkt sinds vorig seizoen met het Brits-Japanse duo Eley Kishimoto. Maar de echte vuurdoop voor de samenwerking kwam gisteren, met de eerste catwalkshow van het duo voor hun Franse opdrachtgever. Boven de catwalk hingen papieren vogels met op en neer fladderende vleugels, en op de klankband klonk gefluit. De collectie had als titel Tel un oiseau migrateur (als een trekvogel) en er waren ook vogels te zien op een aantal blouses en doorkijkjurken. Voor Cacharel was het grotendeels business as usual, met frisse, pretentieloze jonge kleren in vrolijke kleuren. Geen wonder: de stijl van Eley Kishimoto leunt dicht aan tegen die van Clemens Riberio, hun voorgangers (en een ander in Londen gebaseerd duo).

Na de show van Cacharel volgde, enigszins verwarrend, een tweede show, gewijd aan de vijftigste verjaardag van het merk. In dat verjaardagssegment droegen de modellen heruitgaves van de fantastische libertyjurken waarmee Cacharel circa 1969 zoveel ophef heeft gemaakt. Een aantal stuks wordt volgend seizoen heruitgebracht. Probleem: de libertyjurken zijn eigenlijk begeerlijker dan de collectie van Eley Kishimoto, en dat een merk twee uitermate contrastrerende shows aan elkaar plakt getuigt niet onmiddellijk van veel vertrouwen van het huis voor zijn ontwerpers.

Gaspard Yurkievich is sinds kort artistiek directeur van het legendarische, aan lager wal geraakte huis Rodier. Zijn eerste collectie voor het merk wordt in januari volgend jaar voorgesteld. De eigen collectie van Yurkievich zit vol art deco-elementen en verwijzingen naar de smoking, met nogal wat satijzijde en lingeriedetails: een combinatie van couturechic en glam uit de seventies.

Jesse Brouns

Voor een uitgebreid fotoverslag:
www.knack.be/weekend/nl/mode/defiles/parijs/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content