Palladium maakt come-back

Schoenenmerk Palladium brengt zijn iconische Pampa veterlaars opnieuw uit in de vorm van twee nieuwe collecties.

Dansvloer voor sjansvoer is dit het mooie medium, want vroeger droeg iedereen van die rode palladiums… Brainpower had destijds al heimwee naar de bekende katoenen veterlaarsjes en mag zich nu in de handjes wrijven: Palladium maakt dit jaar immers een come-back. Het merk besloot zichzelf heruit te vinden en lanceert twee nieuwe collecties rond de klassieke Pampa schoen.

Twee collectiesDe Blanc-collectie geeft de canvas schoen een lederlook met een ultralichte maar stevige zool. Deze collectie laat vooral de sportievere varianten van de Pampa High en de Oxford zien die perfect aansluiten bij de sneakerliefde van de laatste jaren. Door het stoere leder in combinatie met een canvas voering en een felwitte zool met de gekende groeven is deze pampa toch net iets anders dan je doorsnee kick.

De Waterproof Collection is dan weer -what’s in a name- de waterdichte variant die steunt op waterafstotend en olieachtig nubuckleder en een waterdichte binnenzool en naden. Perfect voor het Belgische klimaat en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Vreemdelingenlegioen

Het Franse merk Palladium ontwierp in de jaren twintig banden voor de luchtvaartindustrie door canvas te versmelten met gevulkaniseerd rubber. In 1947, twee jaar na de Tweede Wereldoorlog daalde de vraag naar vliegtuigbanden waardoor het merk zijn expertise vertaalde naar het ontwerpen van schoenen. Die waren zo duurzaam en comfortabel dat ze al snel deel uitmaakten van de tenue van het Franse vreemdelingenlegioen.

In de jaren negentig was de Palladium Pampa dé schoen om aan je voeten te hebben, en we kunnen met eerlijkheid zeggen dat niet enkel Brainpower met nostalgie aan deze periode terugdenkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content