‘Oude garde’ sluit New York Fashion Week af

De New York Fashion Week sloot gisteren af met wat de ‘oude garde’ van de Amerikaanse mode zou kunnen genoemd worden: Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Ralph Lauren.

De New York Fashion Week sloot gisteren af met wat de ‘oude garde’ van de Amerikaanse mode zou kunnen genoemd worden: Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Ralph Lauren.

Hilfiger had bij het ontwerpen van zijn collectie voor de herfst van 2010 de jonge Katherine Hepburn voor ogen. Dat betekende klassieke sportieve kleren, zachte silhouten met lange, wijde of net heel nauw aansluitende broeken, kabeltruien en pakken die het midden hielden tussen vrouwelijkheid en jongensachtigheid. Maar ook mouwloze jurken en trenchcoats en A-lijn rokken. Het kleurenpalet oogde met crème, camel en lichtgrijs chique retro.

Het startpunt voor de collectie van Ralph Lauren was een foto van model Tyra Banks, elegant en een beetje mysterieus in een donkere bedrukte jurk en met kanten lange handschoenen. “Ik ben in een romantische, bohémien stemming”, aldus Lauren. Hij opende zijn show met rijke, bijna Byzantijnse bloembedrukkingen op vloeiende jurken, gemixt met sweaters, gebreide kappen of bonten afwerking. Zijn bohémienlook schurkte tegen de grunge aan.

Zen minmalisme regeerde bij Calvin Klein. Francisco Costa liet haast steriele silhouetten defileren. “Misschien wel de eenvoudigste die we ooit gemaakt hebben”, zo zei hij.

Veel ademruimte is er niet in modeland. Want vandaag gaat al de Londen Fashion Week van start.

Ann Heylens.

Bekijk alle defilés in New York op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content