Oud visnet wordt duurzame sok (en maakt zo de zee veiliger voor haar bewoners)

© Getty Images/iStockphoto

Sokken kopen en tegelijk je steentje bijdragen aan gezondere oceanen: als je het verband tussen de twee niet meteen kan leggen, ken je ongetwijfeld Sea Socks nog niet.

Sea Socks is de mini-onderneming van elf Belgische studenten die iets willen doen aan de enorme vervuiling van de zeeën. Andere initiatieven gaven eerder al ronddobberend plastic een tweede leven, maar Sea Socks gebruikt afgedankte visnetten als basis voor hun textielgaren.

“Elk jaar wordt er 640.000 ton visnetten achtergelaten in onze oceanen, en elk jaar sterven er vijf miljoen vissen en zeezoogdieren die in zo’n net verstikt geraken,” aldus Sea Socks op de website. Milieuorganisatie Healthy Seas vist jaarlijks 152 ton van die visnetten op, waarvan Healthy Socks er een aantal doorgeeft aan de Italiaanse productent Aquafil. Die maakt er op zijn beurt het textielgaren Econyl van, waarna Sea Socks er sokken van breit.

Oud visnet wordt duurzame sok (en maakt zo de zee veiliger voor haar bewoners)
© Sea Socks

Per verkocht paar (6,95 euro) schenkt Sea Socks een euro aan Healthy Seas. “Buy a sock, save a life. Feels good, doesn’t it?” (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content