& Other Stories werkt met transgender modellen en team voor nieuwe campagne

Zoals Emma Watson het zegt: de modewereld kan en moet een industrie zijn waar gelijkheid zegeviert. Voor minderheidsgroepen kan het een platform zijn waar ze omarmt worden en hun stigma achter zich kunnen laten.

Het Nederlandse model Valentijn De Hingh vond het een verademing om te werken met een volledig trans team. Dat popcultuur en de modewereld positieve aandacht geven aan transgenders zorgt ervoor dat de maatschappij minder vreemd opkijkt van de transgemeenschap. ‘Het enige waar ik soms bang voor ben, is dat het een trend is die overwaait. Maar stilaan begin ik te geloven dat zelfs als het een trend is, de mening van mensen blijvend veranderd zal zijn,’ aldus Valentijn.

Het Nederlandse model werkte samen met model Hari Nefstylist. De fotograaf van dienst was Amos Mac, Love Bailey stylde de shoot en Nina Poon werd aangesteld als make-up artiest. Zweedse regisseur Ninja Thyberg, de enige niet-transgender van het team, legde alles achter de schermen vast voor de kortfilm ‘The Gaze & Other Stories’. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content