& Other Stories strikt Londense ontwerper voor blitse schoenencollectie

Kledingketen & Other Stories heeft opnieuw een designer aangetrokken om een capsulecollectie te ontwerpen. Dit keer ontwerpt Richard Braqo stiletto’s en ultravrouwelijke schoenen voor het label.

Kledingketen & Other Stories heeft opnieuw een designer aangetrokken om een capsulecollectie te ontwerpen. Dit keer ontwerpt Richard Braqo stiletto’s en ultravrouwelijke schoenen voor het label.

De Zweedse modeketen, een zusje van H&M en COS, is opnieuw een interessante samenwerking aangegaan. Na de capsulecollectie van de Russische Vika Gazinskaya, die vooral met prints heeft gewerkt voor & Other Stories, en de aankondiging dat niemand minder dan Lykke Li voor de keten zal ontwerpen, komt & Other Stories al met een nieuwe gastonwerper voor de dag: Richard Braqo.

Braqo werd geboren in Ghana, maar verhuisde op zijn 18e naar New York waar hij ging studeren aan de modeschool Parsons. Kort daarna ging hij aan de slag bij Helmut Lang en Acne in Londen, waar hij vorig jaar zijn eigen schoenenlijn voorstelde.

De ontwerper is vooral bekend om zijn (torenhoge) stiletto’s, maar ontwierp voor & Other Stories ook voor de allereerste keer ‘flats’. Het kleurenschema hield Brago redelijk sober: zo kiest hij voor zwart, wit, nude en zilver. In totaal zijn er 9 paar schoenen. “Deze collectie combineert diverse opzichten. Van het abstracte tot het onverwachte en van het sexy tot het rebelse, met een combinatie van vrouwelijke en mannelijke elementen die toch een strak kleurenpallet aanhouden,” aldus Richard Braqo.

Ook leuk om weten: volgende week opent & Other Stories een eerste vestiging in ons land. Zo kan je vanaf dat moment naar hartenlust gaan shoppen in de winkel van het label in Antwerpen. Een sandaal uit de collectie van Brago voor de modeketen heb je al vanaf 45 euro, slippers voor 55 euro, voor pumps betaal je 85 euro en voor sandalettes 95 euro. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content