Oscaruitreiking goed voor Belgische pakkenmakers

© reuters

In het kielzog van Rundskop en The Artist zal zondag Belgische mode te zien zijn op de Oscaruitreiking.

In het kielzog van Rundskop en The Artist zal zondag Belgische mode te zien zijn op de Oscaruitreiking.
Van Rundskopregisseur Michael Roskam is bekend dat hij het rode loperevenement zal bijwonen in een smoking van Café Costume.

Het Belgische pakkenmerk voorziet de Belg van maatwerk: een pak met een platte kraag en slechts één knoop vooraan. Café Costume kleedt trouwens ook de muzikanten van het Brussels Philharmonic, het orkest dat de muziek van Oscarkandidaat The Artist verzorgde.

Matthias Schoenaerts ging enkele weken geleden in op een aanbod van het Franse modehuis Dior. De mannenafdeling van het Franse modehuis wordt echter geleid door de Belg Kris Van Assche, artistiek directeur van Dior Homme sinds 2007. Rundskopcollega Jeroen Perceval daarentegen koos eveneens voor een Belgisch label: hij draagt zondag een pak van Essentiel.

Brad Pitt
Ook de Belgische stoffen- en pakkenmaker Scabal profiteert mee van de Oscars: het Brusselse huis leverde de wollen stof voor het pak dat Brad Pitt bestelde bij Burberry. Het Britse modehuis contacteerde Scabal drie weken geleden en vervaardigde het pak nadien in zijn ateliers in Londen.

Het Belgische merk is goed thuis in Hollywood: het leverde outfits voor films als Titanic, The Aviator en beide afleveringen van Wall Street. Ook Tom Cruise draagt in de jongste Mission Impossible een pak van Scabal.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content