Orla Kiely toont nieuwe collectie op de LFW

Het modelabel van Orla Kiely behoort tot de favorieten van de familie Middleton.

Het modelabel van Orla Kiely behoort tot de favorieten van de familie Middleton.

Sinds Kate Middleton werd gespot in een jas van het label, haar zus in een vestje en moeder Carole in een jurkje van het label, is de aandacht voor Orla Kiely enorm toegenomen. Het was dan ook spannend afwachten hoe de nieuwe collectie van de Britse ontwerpster er zou gaan uitzien én of het in de smaak zou vallen.

Het was de vraag op welke manier de grote prints zouden worden toegevoegd, als ze al in de collectie zouden worden opgenomen. Dit is een constante doorheen het werk van Orla Kiely.

Naast haar kledingcollectie heeft het label ook een afdeling geschenken en interieurspullen, die allemaal gekenmerkt worden door het gebruik van grote, kleurrijke en opvallende prints.

De nieuwe collectie, voor de zomer van ’13-’14, volgde helemaal de lijn van verwachtingen. Ze toonde een typische zachte, en schattige collectie. Dit keer was de kleding iets meer ‘meisjesachtig’ gemaakt, door het toevoegen van grote zakken in de rokken en ontbraken de grote kleurrijke prints. Dat was toch wel een grote verrassing, de afwezigheid van de prints.

De collectie voelt erg Brits aan en erg vrouwelijk, al heeft Kiely zich voor volgende zomer vooral gericht op iets jongere fashionista’s. Benieuwd of de Middleton-familie ook voor deze collectie zal vallen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content