Opnieuw Amerikaanse modeprijs voor Dries Van Noten

Dries van Noten krijgt een award van het Fashion Institute of Technology in New York.

Dries Van Noten krijgt de “Couture Council Award for Artistry of Fashion 2009”, een prijs van het Fashion Institute of Technology (FIT) in New York. Hij mag hem in ontvangst nemen op 9 september. Het is niet de eerste keer dat de Antwerpse ontwerper gelauwerd wordt in de VS. Vorig jaar won Van Noten nog de prestigieuze CFDA-award.

“Ik ben zeer blij met deze award van het Fashion Institute, want het gaat over de artistieke kwaliteit van mode, wat voor mij een van de belangrijkste dingen is. Het is een erkenning van het vakmanschap, de kleuren en de stoffen die ik creÔer”, aldus Van Noten in een reactie aan Amerikaans modemagazine WWD.

Volgens jurylid Valerie Steele, directeur en curator van het FIT-museum, karakteriseert de artistieke kwaliteit Van Notens werk van meet af aan. “Zijn ongelooflijke gevoel voor kleur, patronen en versiering en zijn zoektocht naar de beste vaklui ter wereld die echt kunnen uitvoeren wat hij wil, is buitengewoon. Ik denk dat zijn kleren een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan de geschiedenis van de hedendaagse mode”.

De vijftigjarige Van Noten -een van de Zes van Antwerpen- mocht vorige zomer nog de Award van de Council of Fashion Designers of America, de organisatie van de Amerikaanse modeindustrie, in ontvangst nemen. Die award wordt ook wel beschouwd als de oscar van de modewereld.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content