Opkomend talent Six Lee ontwerpt collectie voor Diamanti Per Tutti

De Chinese ontwerper Six Lee, die ervaring opdeed bij de mannenafdeling van Alexander McQueen, heeft een capsulecollectie ontworpen voor het Belgische juwelenlabel Diamanti Per Tutti. De collectie wordt gekenmerkt door verrassende volumes en frisse toetsen.

De Chinese ontwerper Six Lee, die ervaring opdeed bij de mannenafdeling van Alexander McQueen, heeft een capsulecollectie ontworpen voor het Belgische juwelenlabel Diamanti Per Tutti. De collectie wordt gekenmerkt door verrassende volumes en frisse toetsen.

De lente/zomercollectie 2014 van Six Lee voor Diamanti Per Tutti is strak en tijdloos. Elk juweel uit de collectie werd opgebouwd uit twee aparte juwelen, een voor hem en een voor haar. Deze twee juwelen vormen een geheel, maar kunnen ook apart gedragen worden. De ontwerper liet zich specifiek inspireren door de kijk van de conceptuele kunstenaar John Stezaker op de relatie tussen mannen en vrouwen. Daarnaast liet Lee zich ook inspireren door het werk van Richard Artschwager en zijn geometrische vormen.

Een student met een sterke visie

Six Lee, die zijn eigen label ‘SixLee’ heeft, haalde in 2009 als eerste Chinees zijn diploma aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij studeerde af en ging aan de slag op de mannenafdeling van Alexander McQueen. Niet veel later lanceerde hij zijn eigen merk. Dit label wordt gekenmerkt door een strakke snit en een scherp lijnenspel. Toch combineert de ontwerper dit ook met zachte tinten én jongensachtige details. Deze liefde voor details en het ‘strakke’ in zijn ontwerpen trok Diamanti Per Tutti erg aan en ze vroegen dan ook aan Six Lee om een capsulecollectie voor hen te ontwerpen. De samenwerking tussen Six Lee en Diamanti Per Tutti kwam voor een deel ook tot stand door het Flanders Fashion Institute. Deze instelling bracht de ontwerper en Edward Verté, CEO en mede-eigenaar van Diamanti Per Tutti, bij elkaar. Het versterkt de banden tussen Hong Kong enerzijds en België anderzijds.

Gastontwerpers

Het is niet de eerste keer dat Diamanti Per Tutti met een gastonwerper werkt. Zo is het al de derde gastcollectie en werkte Diamanti Per Tutti eerder samen met modeblogster Sofie Valkiers en lifestylejournaliste Stephanie Duval. Elk seizoen kiest Diamanti Per Tutti voor een gastontwerper om op die manier uiteenlopende persoonlijkheden de kans te geven hun creativiteit te botvieren op een tijdloos product. De frisse kijk van de gastontwerper, met zijn of haar achtergrond, daagt het label uit om de technische grenzen van het ontwerpen af te tasten. (LVR) In dit videofragment krijg je een exclusieve blik achter de schermen van de fotoshoot van Six Lee voor Diamanti Per Tutti:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content