Opening Ceremony ontwerpt Magritte-collectie

Het Amerikaanse kledingmerk Opening Ceremony heeft tijdens London Fashion Week zijn unieke Magritte-collectie voorgesteld. De New Yorkers kregen toestemming van de stichting die het werk van de Belgische surrealistische schilder beschermt om zijn schilderijen te gebruiken.

Het Amerikaanse kledingmerk Opening Ceremony heeft tijdens London Fashion Week zijn unieke Magritte-collectie voorgesteld. De New Yorkers kregen toestemming van de stichting die het werk van de Belgische surrealistische schilder beschermt om zijn schilderijen te gebruiken. Voor de ‘Perceptions of Reality’-collectie haalde Opening Ceremony de mosterd bij twaalf schilderijen van de Belgische kunstenaar René Magritte.

Op de website van het merk valt te lezen dat ‘de bizarre en fantastische wereld van Magritte’ zelfs vijftig jaar na zijn dood nog een immense impact heeft op zijn toeschouwers. Opening Ceremony heeft geprobeerd om het poëtische en humoristische karakter van de Belg te bewaren in hun ontwerpen. ‘De extreme juxtaposities van objecten en de combinatie van het alledaagse en het abstracte’ van het werk van Magritte werden vertaald naar kleding- en schoenenontwerpen door de designers van Opening Ceremony.

Voor de schoenencollectie werkte Opening Ceremony samen met enkele bekende schoenenmerken. De kunstwerken van Magritte werden voor de gelegenheid geïncorporeerd in designs van Vans, Birckenstock en Manolo Blahnik.

Het iconische schilderij ‘Scheherazade’ werd verwerkt in een jurk, top en jasje. ‘Les Amoureux’ prijkt dan weer op een paar Birckenstocks. Voor enkele ontwerpen voegde Opening Ceremony versieringen toe, zonder het origineel oneer aan te doen.

De collectie ligt in mei in de winkels. Surf voor meer informatie en beelden van de lijn naar de website van Opening Ceremony. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content