Opening Ceremony & Esprit lanceren exclusieve samenwerking

© Esprit by Opening Ceremony

Opening Ceremony en Esprit lanceren dit najaar de eerste Esprit by Opening Ceremony-collectie. Voor deze samenwerking wordt zoals verwacht teruggegrepen naar de collecties van Esprit uit de jaren tachtig en negentig. Op deze manier wil Opening Ceremony de iconische Esprit-stijl van de beginjaren herintroduceren bij een nieuwe generatie

Alles wat nineties is, is goud – zo blijkt ook uit deze samenwerking. Na de iconische met logo’s bedrukte kleding van Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Fila wordt nu ook Esprit weer relevant bij het jonge, hippe publiek. Althans, toch als het van Opening Ceremony afhangt.

“Je eerste liefde vergeet je nooit.” Met die woorden deelde Opening Ceremony het nieuws mee dat het een unieke capsule-collectie met Esprit lanceert. OC-oprichters Carol Lim en Humberto Leon koesteren Esprit als het iconisch merk uit hun kindertijd dat ze apprecieerden voor de stijl, maar evenzeer voor de bijzondere filosofie erachter. “Het is een van de eerste merken waarvan we ons herinneren dat het om meer dan enkel mode draaide.”

En die appreciatie blijkt wederzijds te zijn. Esprit vond Opening Ceremony dé uitgelezen collab-partner en gaf hen de volledige creatieve vrijheid om een collectie te ontwerpen.

De eerste capsulecollectie bestaat uit 40 kledingstukken en accessoires voor vrouwen en mannen: van jersey sweaters tot geweven broeken en sjaals. Maar er zijn ook verschillende unisex-ontwerpen bij. De FW-lijn bevat gedurfde prints, grafische shirts, knusse jassen en bovenal veel iconische Esprit-logo’s. En het zal niet bij deze ene collectie blijven: Opening Ceremony en Esprit besloten de krachten alvast te bundelen voor drie seizoenen, met mogelijke verlenging.

De collectie is sinds 12 september verkrijgbaar in de winkels van Opening Ceremony, de Opening Ceremony-webshop en bij geselecteerde modeboetieks in Europa en Azië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content