Ook Belg in de running voor prestigieuze LVMH Prize

© LVMH

De internationale wedstrijd voor jonge modeontwerpers heeft 23 halve finalisten aangeduid. De derde editie van de prijs belooft erg spannend te worden, want de deelnemers zijn “diverser dan ooit en ze hebben elk een erg unieke stijl”. En… er zit een Belg tussen de geselecteerden!

Met de LVMH Prize wil de Franse luxegroep LVMH jonge ontwerpers al drie jaar lang een duwtje in de rug geven. Vandaag werd de lijst genomineerden voor de editie van 2016 bekend gemaakt en we hebben alle reden om te juichen: er zit een Belg bij!

Glenn Martens studeerde aan de modeschool van Antwerpen en werd (onder andere door de Engelse Vogue) al eerder aangeduid als absoluut te volgen ontwerper. Verder zijn ook de vele Chinese en Japanse namen in de selectie opmerkelijk. Ook twee Iraanse zussen (Shiva en Shirin Vaqar) hebben een plekje veroverd op de lijst.

Stevige concurrentie

Naar de LVMH Prize dingen jonge ontwerpers mee, maar dat wil niet zeggen dat ze geen ervaring hebben. Zo is ook Brandon Maxwell geselecteerd, een ontwerper die Lady Gaga, Gwyneth Paltrow en Reese Witherspoon tot zijn vast cliënteel kan rekenen. Ook zijn concurrent Matthew Williams krijgt Lady Gaga en Kanye West af en toe over de vloer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op 2 en 3 maart zal een jury de snoeischaar zetten in de lijst, want na die dagen mogen er maar acht ontwerpers overblijven. De winnaar zal vervolgens op 16 juni bekend gemaakt worden door Karl Lagerfeld en zijn juryleden.

De winnaar zal in de voetsporen treden van vorige laureaten Thomas Tait en Marques Almeida. Hij of zij zal naast een riante geldsom ook begeleiding van gevestigde ontwerpers winnen. We kruisen alvast al onze vingers én tenen voor Glenn Martens.

De volledige lijst:

Aalto, by Tuomas Merikoski

Alex Mullins

Alyx, by Matthew Williams

Astrid Andersen

Brandon Maxwell

Caitlin Price

Cottweiler, by Ben Cottrell and Matthew Dainty

Facetasm, by Hiromichi Ochiai

Feng Chen Wang, by Fengchen Wang

Koché, by Christelle Kocher

Koike, by Yuko Koike

Männistö, by Julia Männistö

Melitta Baumeister

Mikio Sakabe

Moto Guo

Ms Min, by Min Liu

Soshi Otsuki

Vaqar, by Shirin and Shiva Vaqar

Vejas, by Vejas Kruszewski

Wales Bonner, by Grace Wales Bonner

Wanda Nylon, by Johanna Senyk

Xu Zhi, by Xuzhi Chen

Y/Project, by Glenn Martens

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content