Ontwerpster Leonneke Derksen (30): ‘In elke collectie beleeft het Léomeisje een nieuw avontuur’

© .

In 2016 richt ontwerpster Leonneke Derksen samen met haar vriend Matthias Medaer het label Léo op. Ze staat zo op nummer 15 in De 30 onder 30 van Knack Weekend.

Leonneke Derksen
Leonneke Derksen© GF

De Nederlandse studeert in 2011 af aan de Antwerpse Modeacademie. Ze verhuist nadien naar Parijs om ervaring op te doen bij modehuizen als Balenciaga en Cacharel. In 2016 keert ze terug naar België en samen met haar vriend Matthias Medaer richt ze Léo op, dat in Deurne wordt geproduceerd. “In elke collectie beleeft het Léomeisje een nieuw avontuur. Dit seizoen balanceert tussen chic en trashy en is op drie thema’s geïnspireerd.”

MEISJESBENDES

“Het Léomeisje zoekt haar jeugdvriendinnen op. Samen beleven ze een intense nazomer, met de nodige dramatiek. In welke situatie de meisjes ook belanden, ze nemen het steeds voor elkaar op.”

FILMS

“Ik herontdekte onlangs een aantal films waarin meisjesbendes centraal staan. In de documentaire La Vida Loca wordt een groep latinomeisjes uit San Salvador geportretteerd, terwijl de Switchblade Sisters uit 1975 over een groep grieten gaat die het opneemt tegen een rivaliserende bende, met springmessen en kettingen. De kettingen in onze collectie zijn daar een interpretatie van.”

DE JAREN NEGENTIG

“De jaren negentig waren fout, maar ze hadden ook een scherpte die ik interessant vind. De bandana’s die alle rappers toen droegen, inspireerden mij om een paisleyprint te ontwerpen op zijde, waar ik een hemdjurk en top van maakte.”

Léo is onder meer te koop bij Step By Step in Antwerpen, Sketch in Knokke. leobyleo.com

Leonneke Derksen
Leonneke Derksen© GF
Leonneke Derksen
Leonneke Derksen© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content