Ontwerpster Doriane van Overeem: ‘Het is heel belangrijk om jezelf ter discussie te kunnen stellen’

© .

Ontwerpster Doriane van Overeem (28) is oprichtster van haar eigen label en staat zo op nummer 29 in De 30 onder 30 van Knack Weekend.

Doriane van Overeem
Doriane van Overeem© GF

STUDIE: Ze studeerde in 2013 af aan La Cambre Mode. Ze onthield er “dat het heel belangrijk is om jezelf ter discussie te kunnen stellen” en “dat het altijd beter kan”. Die basisprincipes combineert Doriane van Overeem op een heel eigentijdse manier met haar feministische overtuiging en haar politiek en sociaal engagement.

COLLECTIE: Dit is haar vijfde collectie, honderd procent made in Belgium, heeft een duidelijk strijdlustige, provocerende toon: I don’t play nice. De jonge ontwerpster snijdt graag onderwerpen aan die “taboe zijn of die gevoelig liggen, en die betrekking hebben op de positie van de vrouw in de maatschappij van vandaag”.

STIJL: Haar kleding geeft duidelijk weer waar ze voor staat : “punk met een soort pruilerige elegantie”, een ontmoeting tussen twee werelden, tegenstrijdig en romantisch.

EXTRA: Haar vriend Loïc Pignier kreeg de toestemming om haar veganistische tassen te bewerken met de slogan : Size weird, please. Waarmee ze duidelijk wil maken dat je aan de regels houden uit de tijd is, en dat er geen ideale maat bestaat voor vrouwen die bereid zijn haar te volgen naar haar universum.

dorianevanovereem.com

Partner Content