Ontwerper Christopher Bailey verlaat Burberry

Christopher Bailey & Cara Delevingne Burberry Show, Front Row, Spring Summer 2018, London Fashion Week, London, UK - 16 Sep 2017 © Richard Young/REX/Shutterstock (9064795cz)

Bailey blijft nog aan het roer van Burberry tot maart 2018. Er is nog geen nieuws bekend over de opvolging.

Na zeventien jaar dienst bij het Britse modemerk is het tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging voor Christopher Bailey. In juli 2016 werd al aangekondigd dat Bailey een stap opzij zou zetten als CEO van Burberry. Marco Gobbetti nam deze taak op zich vanaf 2017. Bailey zelf bleef de hoofdontwerper van het label en kreeg de titel president. In maart 2018 verlaat hij het schip volledig.

‘Burberry heeft sinds 2001, het jaar van de aanstelling van Bailey, een immense en succesvolle transformatie ondergaan. Daar heeft Christopher Bailey een zeer grote rol in gespeeld’, aldus Burberry CEO Marco Gobbetti.

Oog op de toekomst

Het merk ziet de toekomst rooskleurig in ondanks dit nieuws. ‘We hebben een duidelijke visie voor het volgende hoofdstuk en zien Burberry verder groeien in de toekomst.’

‘De kansen die ik heb gekregen van Burberry beschouw ik als een grote eer. Ik heb mogen werken met een uitzonderlijke groep mensen en heb de voorbije zeventien jaar veel van hen geleerd. Ik geloof dat de mooiste dagen van Burberry in het verschiet liggen en dat het merk, dankzij het talent van het team en de leiding van Marco, nog hoge toppen zal scheren’, laat Bailey optekenen.

Voor Bailey in 2001 in zee ging met Burberry werkte hij als ontwerper voor Donna Karan (1994-1996) en Gucci (1996-2001). Hierna volgde een periode van zeventien jaar bij Burberry. Wat de ontwerper vanaf maart zal doen, is nog niet duidelijk. Ook over opvolging bij Burberry werd nog met geen woord gerept.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content