Ontwerpen van Miuccia Prada in ‘The Great Gatsby’

© Reuters

De Italiaanse modeontwerpster Miuccia Prada heeft veertig ontwerpen uit haar archieven geselecteerd voor de film ‘The Great Gatsby’ van Baz Luhrmann.

De Italiaanse modeontwerpster Miuccia Prada heeft veertig ontwerpen uit haar archieven geselecteerd voor de film ‘The Great Gatsby’ van Baz Luhrmann.

De ontwerpster achter de modelabels Prada en Miu Miu is in haar archieven gedoken om op zoek te gaan naar gepaste kostuums voor de film ‘The Great Gatsby’. Dit nieuws werd bekendgemaakt in het septembernummer van Vogue. Samen met de kostuumverantwoordelijke van de film Catherine Martin (de vrouw van Luhrmann) selecteerde Miuccia in totaal 40 kostuums voor de actrices, waaronder Carey Mulligan, die aansluiten bij de jaren twintig look and feel van de film. De kleding is geselecteerd uit de merken Prada en Miu Miu.

Miuccia Prada en Baz Luhrmann

Miuccia Prada werkt al voor de derde keer samen met Baz Luhrmann. In 1996 werkten ze samen voor de kostuums in ‘Romeo and Juliet’. Miuccia zorgde voor het trouwkostuum van Romeo, een rol die in de film werd vertolkt door Leonardo DiCaprio. Een tweede samenwerking kwam tot stand voor de tentoonstelling in het Met in New York ‘Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations’. Lurhmann maakte enkele kortfilms ter aankondiging van de expo. De derde samenwerking is voor de kostuums van de film ‘The Great Gatsby’, waarin ook Leonardo DiCaprio een hoofdrol heeft.

De film komt in de zalen in de zomer van 2013. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content