Ontwerp zelf uw schoenen

Ook een schoenenfreak? Misschien moet u ze wel zelf proberen te maken.

Natalie Van Lijsebettens (31)leerde het ambachtelijk schoenmaken van haar Nederlandse leraar René Van den Berg. De workshop CYO Sandals (Create Your Own Sandals) die hij in Nederland introduceerde, brengt zij nu naar BelgiÔ.

Hoe bent u bij schoenen terecht gekomen?
Het zit in het bloed. Mijn grootouders verkochten schoenen op de markt. Mijn studie slavistiek heb ik stopgezet om me te kunnen toespitsen op mode en accessoires. Ondertussen heb ik me in Londen omgeschoold tot styliste en werk ik in de gerenommeerde kledingzaak Stijl in Brussel. Het schoenmaken leerde ik in Nieuwegein, waar ik vorig jaar afstudeerde.

Wat leert u aan in de workshop?
De deelnemers vertrekken van een comfortabele, voorgemaakte zool en maken een sandaal of slipper geheel naar eigen ontwerp. Ik begeleid hen in de materiaalkeuze en naaitechnieken.

Zijn al uw eigen schoenen zelfgemaakt?
Dat heb ik het liefst, ja. Een schoen die helemaal op maat gemaakt is en waarvan je de hakhoogte zelf hebt gekozen, zit verbazend makkelijk. Ik hou van houten hakken. In mijn huis vind je geen stoelen meer met poten. Daar heb ik hakken van gemaakt!

Britt Guetens

De volgende workshops zijn op 21 april en 2, 12 en 16 mei. Info: 0477 80 05 89,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content