Ontdek Fair Fashion tijdens de Gentse Feesten

© iStock

Tijdens ‘One Day for Another World’ van het Trefpuntfestival en Oxfam Solidariteit zorgt Gent Fair Trade voor propere kledij. Hoofdact Sioen zal volledig in eerlijke mode gekleed gaan die avond en ook de namiddagactiviteiten staan in teken van fair fashion.

Het Trefpuntfestival op de Gentse Feesten krijgt woensdag 19 juli een interessant extra thema. De ganse dag staat namelijk in teken van eerlijke kledij. Op die manier hoopt Gent Fair Trade de feestgangers stil te laten staan bij de impact van de mode-industrie op mens en milieu.

Enkele Gentse ondernemers die inzetten op eerlijke mode worden letterlijk in de spotlight gezet. De presentatoren Lieven Thyrion, Gie Baguet en Carlos Boidin en hoofdact Sioen gaan van kop tot teen in fair fashion gekleed. Daarnaast wordt er een humoristische Fair Fashion-show georganiseerd door theatercollectief Caque (16u, Trefpuntfestival) en kunnen festivalgangers gaan snuisteren op de duurzame kledingmarkt Vlömärkt (17u-21u, NEST). Vlömärkt is een initiatief van UGent1010, een studentenorganisatie met een hart voor duurzaamheid.

Tijdens de kledingmarkt wordt er ook een workshop georganiseerd door Atelier Annelies Bruneel om te leren hoe je duurzaam gekleed kan gaan. Want eerlijke lonen voor textielarbeiders en mode die lief is voor het milieu klinken wel goed, maar hoe begin je daar eigenlijk aan? Ontdek het op 19 juli tijdens de workshop van de Belgische ontwerpster, costumière en scenografe Annelies Bruneel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content