Ontdek de hedendaagse Arts & Crafts van Hoste, Boutserse en Serruys.

© Deflect

Keramiek en brons zijn helemaal van deze tijd. De Arts & Crafts zijn terug, weten keramisten Wouter Hoste, Harvey Bouterse en tafelontwerper Thomas Serruys die uitpakken met een hedendaagse expo op een heilige plek: het atelier Perignem in Beernem.

Het bij verzamelaars van vintagekeramiek alombekende atelier Perignem uit Beernem, waar in de jaren ’50 en ’60 schitterende designkeramiek werd vervaardigd, stond onlangs nog in de schijnwerpers met een expo van de vintagecollectie. Ook deze expo werd georganiseerd door keramiekontwerpers Wouter Hoste en Harvey Bouterse die hun hedendaagse creaties realiseren in het oude atelier. En het is precies in die satelierruimte dat ze nu hun nieuwste creaties laten zien, waarvoor ze ook samenwerken met Thomas Serruys die bronzen tafels ontwerpt.

Zowel Hoste, Bouterse als Serruys ontwikkelen stilaan een internationale naam en faam, en hun creaties worden nu al door enkele top decorateurs in Parijs verkocht. Ze zoeken niet het grote publiek op, maar een kleine elite die zweert bij de hedendaagse crafts. In het atelier Perignem laten ze een aantal beelden, vazen, lampen en tafels zien – uiteraard allemaal unieke stuks.

De expo ‘Deflect’ loopt van zaterdag 18 juni tot zondag 3 juli in de Stationstraat 26 te Beernem en is op zaterdagen en zondagen te zien tussen 11 en 18u.

(PSW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content