Ontdek ambachtelijke lederwaren van Double Stitched in Antwerpse pop-up shop

De tijdelijke boetiek van Double Stitched Custom Made opent de deuren in de nieuwe gaanderij in Antwerpen. Het label van Björn Verlinden staat voor duurzaamheid en ambacht.

De tijdelijke boetiek van Double Stitched Custom Made opent de deuren in de nieuwe gaanderij in Antwerpen. Het label van Björn Verlinden staat voor duurzaamheid en ambacht.

De collectie van ‘Double Stitched’ bestaat uit handtassen, clutches, wallets en lederen accessoires die in Antwerpen worden vervaardigd. In samenwerking met het atelier Collectif d’Anvers produceert hij duurzame lederwaren die normaalgezien enkel exclusief te verkrijgen zijn in zijn showroom in Wilrijk of online. Dankzij het initiatief ‘de Nieuwe Natie’ kunnen nieuwsgierige lederliefhebbers zijn producten ook gaan bekijken en kopen in de nieuwe gaanderij in Antwerpen.

Hart voor leder, Antwerpen en vakmanschap

Björn Verlinden startte met het ontwerpen van lederwaren als hobby, maar intussen is zijn label uitgegroeid tot een boeiend merk met een lovenswaardige filosofie. Hij kiest er resoluut voor om zijn producten niet te laten produceren in lage loonlanden. Double Stitched Custom Made staat achter het idee om het ambachtelijke knelpuntberoep van lederbewerking in Europa, en vooral in Vlaanderen, te ondersteunen en te stimuleren.

DSCM Pop-up shop

Double Stitched Custom Made werd geselecteerd om deel uit te maken van ‘de Nieuwe Natie’, een verzameling van tijdelijke winkels waarbij startende ondernemers hun winkelconcept of producten in het centrum van Antwerpen uit kunnen testen.

Tijdens het project wisselen ondernemers elkaar af, zodat shoppers een gevarieerd aanbod kunnen ontdekken. De DSCM-Boetiek is te vinden in de nieuwe gaanderij (tussen de Huidevettersstraat en de Wilde Zee) tot en met maandag 1 december. Wie op zoek is naar een origineel of ambachtelijk gemaakt accessoire, kan dus makkelijk binnenspringen in de tijdelijke winkel. Voor een sleutelhanger tel je 34 euro neer en een lederen handtas kost 290 euro. (LP)

Praktisch
Nieuwe Gaanderij (unit 50)
Huidevettersstraat 38-40 2000 Antwerpen

Officiële opening op 30 oktober van 18.00u tot 20.00u
Nog tot 1 december

Maandag – Woensdag – Donderdag – Vrijdag – Zaterdag : 10.00u – 18.00u

www.double-stitched.com


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content