Online veiling Van Beirendonck van start

Kledij, decoratiestukken en meubilair uit de conceptstore van de failliete ontwerper worden geveild.

De veiling van circa 450 collectiestukken van Walter Van Beirendoncks is van start gegaan. Daarmee hoopt de designers tegemoet te komen aan zijn schuldeisers na het faillissement van BVBA W. De veiling gebeurt online en loopt af op 23 maart. Veilinghuis Moyersoen zorgt ervoor dat alles in goede banen loopt en is alvast enthousiast. Christophe Moyersoen van het veilinghuis noemt het een succes. “Normaal lokt onze site gemiddeld 6000 bezoekers per dag, maar op deze veiling wordt tot 10000 keer per dag geklikt” verklaarde hij aan het Nieuwsblad.

Bovendien wordt er online meestal meer geboden dan offline. Over de mogelijke opbrengst blijft hij echter voorzichtig.

In het totaal gaan zo’n 450 collectiestukken onder de hamer, allemaal afkomstig uit Van Beirendonks conceptstore. Het gaat om kledij, decoratiestukken en meubels. De kledij is grotendeels van de designer zelf, maar je vind er ook items van Dirk Van Saene, Sophie D’Hoore, Bernard Wilhelm en Bruno Pieters terug.

Het duurste stuk wordt waarschijnlijk de enorme kast in de vorm van een beer die in kinderafdeling van de winkel stond. Die ontwierp Van Beirendonck zelf in 1998, naar schatting is de 8 meter lange kast 35000 euro waard.

De interesse voor deze veiling is enorm, ook vanuit het buitenland. Vooral potentiële kopers uit Japan en Rusland zouden het veilinghuis al dagen met telefoontjes bestoken. (IVDH)

Wie de collectie een laatste keer in haar geheel wil bezichtigen, kan dat doen op 22 maart in de Sint-Antoniusstraat 10 in Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content