Online rage van papieren designertassen

Fans van Chanel of Armani die geen 1800 euro willen betalen voor een echte designertas trekken een nieuwe online hysterie op gang: het kopen van de papieren zakken waarin de luxegoederen worden verkocht.

Fans van Chanel of Armani die geen 1800 euro willen betalen voor een echte designertas trekken een nieuwe online hysterie op gang: het kopen van de papieren zakken waarin de luxegoederen worden verkocht. De vaak gehavende draagtassen zijn een wereld van verschil met de luxeartikelen die ze ooit omhulden. Toch neemt de papieren zakkenindustrie zodanig toe dat de markt zelfs geteisterd wordt door namaakexemplaren.

Volgens de krant China Daily is de trend in China al zo gegroeid dat papieren imitatietassen intussen geproduceerd en verhandeld worden. Ook de online shoppingsite eBay staat bol van de lege designerzakken.

Voor dagelijks gebruik

De meeste zakken worden verkocht voor een vijftal euro, maar er zijn ook meer gegeerde exemplaren. Zo signaleerde het Britse dagblad Daily Mail een zwarte, glossy Chanel zak – met een plastieken hanger aan de draagtouwtjes – die 12 dagen voor het einde van de online veiling al meer dan 160 euro opbracht.

De meeste mensen kopen de draagtassen louter om het logo en gebruiken ze op dagelijkse basis om spullen mee te vervoeren. Of ze laten ze ‘rondslingeren’ op een zichtbare plaats in huis.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content