Online kledingbibliotheek voor kinderen van 0 tot 3 jaar biedt duurzame oplossing

Trixie © Happy Kiddo

Kinderen in een nieuwe outfit steken lijkt soms een beetje water naar de zee dragen, want voor je het weet, zijn ze eruit gegroeid. Voor snelgroeiende ukkies is er gelukkig de kledingbibliotheek Happy Kiddo, dat duurzame kinderkleding hoog in het vaandel draagt.

Happy Kiddo slaat de vleugels uit en wil ook gezinnen buiten Gent helpen met een duurzame oplossing voor kinderkleding. Er wordt gestart met een testperiode voor 50 ouders. Hou de Facebookpagina van Happy Kiddo in de gaten voor meer info.

Het probleem: je kan nog zo’n leuke kleren kopen voor je kind, het groeit er toch uit op een bepaald moment. Zeker wanneer het gaat om een outfit voor een speciale gelegenheid waarmee je je oogappel liever niet zomaar naar de crèche stuurt, is dat erg jammer. Een mogelijke oplossing: een abonnement waarbij je elke maand nieuwe kleren kan ontlenen. Die dienst is er nu – althans al voor Gentse ouders van kinderen van 0 tot 3 jaar.

Met een Happy Kiddo-abonnement kan je elke maand opnieuw kleren voor kinderen van 0 tot 3 jaar ontlenen. Dat betekent dat je niet bij elke groeischeut een nieuwe garderobe moet aankopen én dat zoon- of dochterlief als hij of zij dat wil elke maand met ‘nieuwe’ kleren kan pronken. Wil je het pakketje van vorige maand toch liever nog een maand bijhouden? Dat kan!

Moon Monsters
Moon Monsters© –

Extra leuk is dat Happy Kiddo bewust kiest voor kwalitatieve merken die sociale en ecologische thema’s hoog in het vaandel dragen. De initiatiefnemers laten genderclichés los en kiezen liefst voor Belgische en Nederlandse labels.

Happy Kiddo is een beginnend initiatief dat zich momenteel beperkt tot Gent, maar uitbreiding staat wel op de agenda. Je kan kiezen voor drie soorten abonnementen: small (5 kledingstukken en 32,95 euro per maand), medium (10 kledingstukken en 61,95 euro per maand) of large (15 kledingstukken en 89,95 euro per maand). Bezoek de site voor meer info over de aangeboden merken en abonnementen. (EK/LP)

Sophie Devolder was samen met Sarah De Wulf van Again Again te gast bij Zwijgen is Geen Optie Live. Beluister dat gesprek hier:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content