Onder de dons: met deze jassen wals je door de winter

Recyclagejas van de Re:Down-collectie van Arket. © .

Alsof je nooit uit bed bent gekomen, zo warm.

1. Licht als een veertje

Onder de dons: met deze jassen wals je door de winter
© .

Op de tiende verjaardag van de collectie donsjassen lanceert Max Mara de Superleggera, een limited edition donsjas op driekwartlengte die amper 300 gram weegt. Dit wikkelmodel met kap en ceintuur dankt zijn lichtheid aan vernieuwende materialen en technieken.

De buitenstof is van fijn, maar sterk en waterproof nylon. De vulling is van hoogwaardige donsveertjes die ‘het kasjmier van de dons’ genoemd worden. De jas kan mits meerprijs gepersonaliseerd worden met diverse details zoals een bies van bont aan de mouwen of de kap.

Deze limited edition van 300 exemplaren is alleen verkrijgbaar in zwart en wordt verpakt in een handige travel box.

889 euro, in de MaxMara winkels en via maxmara.com


2. Recylagejas

Met de Re:Down-collectie produceerde de Zweedse keten Arket een technologische jassenlijn voor het hele gezin van 100% gerecycleerd dons uit slaapzakken en donsdekens.

De fabriek in Hongarije draait op zonne-energie, afval wordt gebruikt voor nieuwe producten en het afvalwater gezuiverd tot drinkbaar water.

Re:Down®series (99-250 euro), Arket, arket.com


3. Met liefde gemaakt

Onder de dons: met deze jassen wals je door de winter

Het Italiaanse jassenlabel Herno viert zijn zeventigste verjaardag, maar is bij het grote publiek nog altijd relatief onbekend.

Na jaren jassenleverancier te zijn geweest voor andere modehuizen, brachten ze in 2005 een eigen donsjas op de markt. Die werd onder liefhebbers meteen een succes wegens de uitmuntende kwaliteit.

Om de verjaardag te vieren, brengt Herno deze originele modellen voor mannen en vrouwen nog een keertje uit. En de print? Dat is wat de werknemers vinden van hun werkgever. Ze zijn gelukkig erg trots.

840 euro, herno.it

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content