Olsen-tweeling in Forbes’ top 30

© reuters

De voormalige kindsterren Mary-Kate en Ashley Olson hebben zich opgewerkt tot ware ondernemers in de modewereld. Dat bewijzen ze door een plaatsje te veroveren in Forbes’ top 30 van belangrijkste jonge talenten in de kunst- en designwereld.

De voormalige kindsterren Mary-Kate en Ashley Olson hebben zich opgewerkt tot ware ondernemers in de modewereld. Dat bewijzen ze door een plaatsje te veroveren in Forbes’ top 30 van belangrijkste jonge talenten in de kunst- en designwereld.Wie is de wereld aan het heruitvinden? Wie moet je vandaag aannemen? Voor wie zal je binnen 20 jaar werken? Samengevat: wie – onder de 30 – doet ertoe?

Dat waren de vragen die het zakenmagazine Forbes aan zijn lezers en aan een 12-koppig panel van industrie-experten stelde. In de sectie ‘kunst en design’ vertegenwoordigen Joseph Altuzarra, Alexander Wang, juweelontwerpster Pamela Love en de Olsen-zusjes de modesector.

Het Olsen-imperium
Dat de Olsen-tweeling in de top wordt vernoemd is niet echt verrassend te noemen. Op hun 25e bouwden de zusjes al een stevig modeimperium uit met maar liefst 4 labels onder hun naam.

Het jaar 2011 was voor Mary-Kate en Ashley een jaar van pieken. Zo werd hun label The Row – populair bij first lady Michelle Obama – voorgedragen voor de New Talent award van CFDA (Council of Fashion Designers of America). Het duo lanceerde ook Stylemint, een nieuwe shopping website in de VS. En dat allemaal terwijl ze elke dag stijlvol genoeg voor de dag kwamen om te belanden op de ‘best geklede lijst’ van Vogue US.

De twee-eiige tweeling van Full House en It Takes Two heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op de modewereld in 2011 en zal zonder twijfel ook in 2012 verschillende malen verschijnen op knackweekend.be met nieuwe projecten of nominaties.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content