Olivier Strelli in nieuwe handen

Belgisch ontwerper Nissim IsraÔl verkoopt zijn modelabel Olivier Strelli.

Na meer dan 33 jaar verkoopt Belgisch ontwerper Nissim IsraÔl zijn modelabel Olivier Strelli. Zijn bedrijf Nissim s.a, dat het merk uitbaat, komt in handen van de Franse groep Evercapital.

“Het is een beslissing waar ik lang over nagedacht heb. Je moet een bedrijf- zeker wanneer je het zelf hebt opgericht-, niet verkopen wanneer het impotent, ziek of dood is. En ik geef de fakkel door aan een team dat ik vertrouw en waardeer”, aldus IsraÔl.

Evercapital werkt samen met Jacky Franco, al dertig jaar de rechterhand van de Belgische ontwerper, en met zijn zoon Olivier IsraÔl. “Samen hebben ze een nieuw bedrijf opgericht: Olivier Strelli Développement. Jacky Franco en Nathalie Valentini, die al drie jaar als styliste voor mij werkt, nemen ontwerp en marketing voor hun rekening. Olivier zal instaan voor productie en logistiek, wat hij eigenlijk al vijftien jaar doet. En Evercapital brengt financiÔle expertise aan”, legt de ontwerper uit. “De geest van Strelli zal dus blijven verderleven. Ik kan met een gerust hart weggaan”.

Al verdwijnt de stichter niet helemaal uit beeld. IsraÔl blijft stijladviseur en zal zich ook bezig houden met de afgeleide producten (tassen, schoenen, linnen) van Strelli.

Anne-Françoise Moyson/Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content