Oilily krijgt weer vorm

De eerste collectie van het hernieuwde Oilily wordt in januari gepresenteerd. Oilily was in april failliet verklaard.

De eerste collectie van het hernieuwde Oilily wordt in januari gepresenteerd. De kindercollectie is bestemd voor de herfst/winter 2009. Oilily Childrens Classics is een lijn voor kinderen tot twaalf en Oilily Newborn Collection voor baby’s.

Het Nederlandse modebedrijf dat vooral bekend staat om zijn kleurrijke kleren met rijke decoraties en folkloristische prints werd in april dit jaar failliet verklaard. Het was op dat ogenblik in handen van de Nederlandse zakenman Age Hollander. Het echtpaar Olsthoorn, dat het merk in de jaren ’60 oprichtte, besloot daarop zijn ter ziele gegane label terug te kopen en op het rechte pad te brengen.

Dochter Brechtje Olsthoorn zal de nieuwe kindercollectie ontwerpen. Haar ouders vervullen een adviserende rol. Voor de damescollecties is ontwerpster Wilma de Groot in de arm genomen. Wanneer de eerste collectie van haar hand op de markt komt, is nog niet zeker. “Eerst moet het helemaal goed zijn,” zegt Geert Olsthoorn, verantwoordelijk voor de zakelijke leiding van het bedrijf. Naar een dessinontwerpster wordt nog gezocht en ook voor het opzetten van de jeanscollectie is het team nog niet compleet.

Wat gewoon doorgaat, is de verkoop van tassen, cosmetica en schoolspullen. De licentie daarvoor was in handen van het bedrijf Colorful Licenses, en dit gedeelte van het merk was dus niet betrokken bij het faillissement.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content