NYFW: Marc Jacobs

© Twitter

Marc Jacobs stelde zijn lente- en zomer collectie voor 2013 voor.

Amerikaanse modeontwerper Marc Jacobs stelde zijn lente- en zomer collectie voor in het Lincoln Center waar opnieuw heel wat bekend volk kwam opdagen.

De verwachtingen voor de collectie van Marc Jacobs waren hooggespannen en dat was te merken aan het publiek dat afkwam op de show. We zagen Anna Wintour, Anna Dello Russo, Rachel Zoe en Alexa Chung om maar enkele namen op te noemen.

Leandra Medine aka The Man Repeller was presentatrice en gastvrouw van dienst. Zij wist op voorhand enkele straffe uitspraken op video vast te leggen over Marc Jacobs en de verwachtingen van zijn collectie.

“He is an artist, works best when he’s under stress and has a deadline.”
“Anyone who loves fashion, loves Marc Jacobs.”
“It’s the most important show of the year.”
“You know you’ve made it in fashion when you’re sitting front row at the Marc Jacobs show.”

Toen was de tijd aangebroken voor de show zelf. Wij zagen vooral veel streepjespatronen en varianten daarop in basic kleuren als zwart, wit en blauw. Verder ook heel wat mantelpakjes en trenchcoats in beige, wit en zwart. Enkele opvallende items waren de jurk in luipaardprint, de trui met Micky Mousse en korte bloesjes (dames, bereid u alvast voor op een zomer vol blote buiken). De silhouetten bleven heel basic, sober en strak. Benieuwd wat hij gaat doen met de jongere collectie voor Marc by Marc Jacobs.

Renske De Maesschalck, verslaggever in New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content