NYFW achter de schermen: interview met Tom Pecheux van Estée Lauder

Knack Weekend sprak backstage bij Derek Lam met de creatieve directeur van Estée Lauder, Tom Pecheux.

Tom Pecheux, creatieve directeur van Estée Lauder, werkt voor de zesde keer op rij samen met ontwerper Derek Lam. Pecheux vertelt ons hoe de look voor de show van Derek Lam er zal uitzien en wat we deze lente mogen verwachten.

– Van onze verslaggeefster in New York; Renske De Maesschalck

Ergens aan de oevers van de Hudson rivier worden we verwacht om 10u stipt voor een interview met Tom Pecheux. Hij legt ons kort uit wat hij van plan is voor de show van de lente-zomer collectie van Derek Lam.
“De bedoeling was om een heel lichte en transparante look te creëren. Minimalistisch, maar toch luxueus, net zoals de kledij van Lam.”

Hij begint met een korte gezichtsmassage waarbij hij een intensief verzorgende crème en oogserum aanbrengt. Vervolgens gebruikt hij een beetje transparante foundation en poeder. “Voor de ogen brengen we een beetje kleur aan de wenkbrauwen en groene als beige oogschaduwcrème. Vervolgens werken we het ooglid af met wat roos poeder zodat het effect van een zonsopgang wordt gecreëerd. Ik heb ervoor gekozen om geen mascara te gebruiken omdat ik het geheel niet wou opbreken.”

Voor de lippen wordt er ook gebruik gemaakt van de oogschaduw. “De lippen krijgen op die manier een zachte en egale kleur zonder uit te drogen.”

Tom Pecheux probeert zelf zo weinig mogelijk te denken in trends, maar wijst toch op de opkomst van pastelkleuren deze lente. “Pastels, transparante looks en alles wat zacht is, zullen we veel te zien krijgen deze lente en zomer. Bij Estée Lauder willen we zoveel mogelijk breken met wat er voordien ‘in’ was en ook nu is deze zachte look een duidelijk contrast met de glamoureuze make-up van vorig seizoen.”

Tom Pecheux is de absolute top in de beauty-industrie. Hij werkte al samen met topfotografen als Mario Testino en Patrick Demarchelier en was voordien ook creatieve directeur bij Shiseido. Eind 2009 werd hij aangenomen als creatief directeur bij Estée Lauder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content