Nominaties mode-oscars bekend

De Council of Fashion Designers of America heeft zijn genomineerden bekend gemaakt. Ook Michelle Obama werd gelauwerd.

De Council of Fashion Designers of America heeft zijn genomineerden bekend gemaakt voor de Womenswear Designer of the Year Award 2009. Een prijs die ook wel beschouwd wordt als de mode-oscar. Vorig jaar viel de bekroning te beurt aan Dries van Noten. Dit jaar geen Belgen op de shortlist, wel de Amerikanen Marc Jacobs, Narciso Rodriguez, Rodarte’s Kate en Laure Mulleavy.

In de categorie mannenmode komen Italo Zucchelli met zijn collectie voor Calvin Klein en Michael Bastian en Scott Sternberg voor Band of Outsiders in aanmerking voor de prijs. Marc Jacobs, Vera Wang en Proenza Schouler van Jack McCollough en Lazaro Hernandez strijden om de titel Accessory Designer of the Year. Genomineerd voor de Swarovski Award for Womenswear, die aanstormend talent bekroont, zijn Thakoon Panichgul, Alexander Wang en Jason Wu.

De prijzen worden uitgereikt op 15 juni en krijgen mogelijk een ‘presidenti√É”le touch’. Want de CDFA lauwert ook first lady Michelle Obama. Zij heeft de modeindustrie een flinke duw in de rug gegeven met haar stijlkeuze en voorkeur voor jonge, opkomende ontwerpers. Tot haar favorieten behoren onder anderen Jason Wu, Thakoon en Narciso Rodriguez.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content