Nike lanceert Nike Air Royalty High

Het Amerikaanse sportconcern introduceert een nieuwe damessneaker.

Het Amerikaanse sportmerk Nike lanceerde woensdag een nieuwe damessneaker. De Nike Air Royalty High is de nieuwste telg in de Nike Air-familie. Knack Weekend was aanwezig bij de lancering van de schoen en richtte zijn spotlight op de nieuwigheden.

De lancering van de Nike Air Royalty High vond plaats in de nieuwe Black&Light Studio in hartje Antwerpen. De sfeer was gezet met zoete hapjes en een originele cocktail. Ditte Kuijpers, ontwerpster van de sneaker en de nieuwste technologie, Vac Tech, gaf wat tekst en uitleg over vorige edities van de Nike Air en wat zo bijzonder is aan deze nieuwe versie. “Deze sneaker is de meest gestroomlijnde hoge sneaker van het moment. Door gebruik te maken van de Vac Tech methode slaagden we er in het bovenwerk van de schoen uit 1 stuk te maken. Het resultaat is een perfect huwelijk tussen sport en mode.”

Deze zomer zijn felle kleuren niet weg te denken. Op de catwalks zagen we bij verschillende modehuizen fluotinten. Ook Nike ontving de boodschap en lanceerde de Nike Air Royalty High in 2 flashy kleuren: metallic grijs en metallic blauw.

Elodie Ouédraogo, de Belgische atlete met Burkinese roots, en ambassadeur van Nike showde de sneaker in metallic blauw. “De schoenen zitten gemakkelijk, wat voor mij toch het belangrijkste blijft. Ik vind de kleur tof, metallic blauw is misschien niet supercombineerbaar, maar het is verrassend. De keuze voor zilver is wat braver en veiliger. Ik heb nog niet getraind met de sneakers, maar een tijdje terug heb ik een paar van de ‘Macaron’-collectie gehad. Die zaten echt goed.”

Ouédraogo ontpopte zich tot een echte journalist en interviewde sneakerfreak Liene van Avenue Store. Liene verloor haar hart in Antwerpen en opende een tijd geleden de sneakerwinkel Avenue Store. De Antwerpse winkel verkoopt originele en exclusieve sneakers. Liene ventileerde haar mening over de nieuwe Nike Air Royalty High-sneakers en de sneaker werd, uiteraard, goed bevonden.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content