Nieuwe Wunderkammer in Antwerpen: ‘Le Paris d’Anvers’

Parijs antiquair Franck Delmarcelle bouwde samen met Alain Deschutter een Wunderkammer in het hartje van Antwerpen. Je kunt deze originele pop-up antiekzaak bezoeken tot in januari.

Ooit was Antwerpen een stad vol kunst- en rariteitenkabinetten. Dat was natuurlijk in de Gouden Eeuw van Rubens. Maar die traditie van de opulent gevulde kabinetten vol kunst, curiosa en opgezette dieren verdween nooit. Nu bouwde de Parijs antiquair Franck Delmarcelle samen met Alain Deschutter zo’n kunstkamer in het hartje van Antwerpen. Je kunt deze originele pop-up antiekzaak bezoeken tot in januari.

Franck Delmarcelle is niet aan zijn proefstuk toe. Deze Franse antiquair-decorateur begon zijn carrière trouwens in Brussel en vestigde zich jaren geleden in de Marais te Parijs. Zijn interieur vol bijzondere en ongewone objecten verschijn over de hele wereld in magazines en boeken. Zijn flat is een ode aan de vergankelijkheid. In Antwerpen bedacht hij een kunstkamer vol kunstwerken en rariteiten gecombineerd met een fototentoonstelling van Dominique Tarlé met beelden van de The Rolling Stones.

Deze expo, Le Paris d’Anvers, gedoopt loopt tot 6 januari op de Vlasmarkt 30 te Antwerpen.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content