Nieuwe trend: panty’s voor mannen?

Na de nagellak, skinny jeans en oogschaduw is er volgens het Italiaanse modehuis Emilio Cavallini nu ook vraag naar een mannenpanty.

Na de nagellak, skinny jeans en oogschaduw is er volgens het Italiaanse modehuis Emilio Cavallini nu ook vraag naar een mannenpanty. Daarom lanceert de modeontwerper een unisex- collectie panty’s, kortweg de ‘manty’ genoemd.

Cavallini ontdekte dat maar liefst twee à drie procent van de panty’s door mannen gekocht wordt. De ‘mantyhose’ wordt volgens hem steeds populairder. Met dit gegeven in zijn achterhoofd ontwierp hij een unisex-collectie. De panty’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten patronen waaronder ook opvallende prints.

Echt vernieuwend is Cavallini niet met zijn panty’s. De Britse keten Selfridges en de webwinkel E-mancipate bieden de manty’s al een tijdje aan, maar dat bleek geen groot succes. In Scandinavische landen en Canada wordt de mannenpanty dan wel weer veel gekocht. In die landen durft de temperatuur wel eens ver onder het vriespunt te zakken en hebben ook mannen extra bescherming nodig. Het gamma panty’s zijn er verkrijgbaar in stoerdere vormen. In Frankrijk en Duitsland kan de trend ook al op enige sympathie rekenen.

We zien het nog niet snel gebeuren, mannen die met panty’s in het straatbeeld opduiken. Ze zouden de panty dan ook vooral onder een lange broek dragen. Schaamte of gewoon voor de warmte? Benieuwd of we in de toekomst meer van die panty’s zullen zien. (KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content