Nieuwe tas van Chloé heet Angie

© Chloé

De zomerlijn werd geïnspireerd door The Rolling Stones.

Het Franse modehuis Chloé zet de lente in met een nieuwe handtas die luistert naar de naam Angie. Tassen met vrouwennamen zijn alvast niers nieuws onder de zon.

Voor deze lente voorziet Chloé een tijdloze handtas met een uitgepuurd design: Angie. Met de vele zakjes en ritsen is de tas erg veelzijdig en een gestructureerde opbergplaats voor allerlei prularia. Toch wordt het elegante karakter van het Franse modehuis behouden: goudkleurige afwerkingen en boterzacht lamsleer in verfijnde kleuren gaande van stijlvol zwart tot fris geel. Dat Elizabeth Olsen en Jessica Alba al meerdere malen gezien werden met de nieuwe Chloé-tas geeft hem uiteraard net dat tikkeltje meer allure.

Naast de Angie, krijgen ook andere handtassen van de zomercollectie van Chloé een vrouwennaam mee. Met Bianca, Jade en Angie wil het merk verwijzen naar The Rolling Stones. Bianca staat dan voor Bianca Jagger, Jade voor Jade Jagger en Angie voor het wereldbekende lied van de Stones.

De vrouwennamen bij Chloé zijn zeker geen primeur. In België vernoemde accessoire- en handtassenontwerper Michaël Verheyden vorig jaar een tas naar Barbara Sarafian. De link naar de muziekwereld zoals bij Chloé is minder gezien maar toch niet uniek. Zo lanceert Mulberry in mei een handtas vernoemd naar zangeres Lana Del Rey.


Enkele iconen Ook gerenommeerde modehuizen hebben in het verleden een handtas naar een vrouw vernoemd. Deze waren vaak iconische vrouwen en de tassen die hun naam droegen, groeiden vaak op hun beurt uit tot iconen in de modewereld.

De bekendste handtas in de wereld is ongetwijfeld de Birkin van Hermès, genaamd naar actrice en zangeres Jane Birkin. Wanneer toenmalig CEO van Hermès, Jean-Louis Dumas, in 1981 naast de vrouw belandde op een vlucht van Parijs naar Londen klaagde ze dat ze geen enkele elegante tas vond die toch ruim genoeg was om al haar spullen in kwijt te kunnen. Daarop besloot men bij Hermès in 1984 voor haar een tas te ontwerpen die tot op vandaag is uitgegroeid tot een iconisch ontwerp.

Hermès houdt het niet bij één vrouwennaam. De Kelly-tas was oorspronkelijk bedoeld voor accessoires bij het paardrijden maar sinds Grace Kelly gefotografeerd werd met de tas, schoot de populariteit ervan de hoogte in. Ook de Constance-tas werd pas bekend nadat Jackline Kennedy ermee verscheen in het openbaar maar oorspronkelijk was deze tas vernoemd naar een van de dames uit de Hermès-dynastie. We kennen hem ondertussen ook als de ‘O-tas’.

Bij Lancel noemde men een tas naar Brigitte Bardot. Haar vrouwelijke vormen waren de inspiratiebron voor ontwerper Leonello Borghi, creatief directeur bij Lancel. De kwasten weerspiegelen het haar van Bardot dat altijd mooi rond haar gezicht viel. En omdat bekend was dat zij tegen bont en leder was gekant, werden de tassen vervaardigd uit tweed en valse suède.

Sofia Loren vormde een muze voor Salvatore Ferragamo. De heel simpele maar elegante tas die ter ere van haar werd ontworpen wordt gedragen door sterren als Jennifer Aniston en Katie Holmes.

Om te eindigen is er De Gisele van Luella Bartley. Die werd ontworpen voor één van ’s werelds meest betaalde modellen Gisele Bundchen. Omdat ze zelf de handtas introduceerde op de catwalk, wist de populariteit van de Gisele-tas het merk te redden van zijn ondergang. (KG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content