Nieuwe first lady kiest creatie van Isabel Toledo

Michelle Obama verscheen dinsdag tijdens de inhuldiging van haar man als president van de VS in een creatie van Isabel Toledo.

De modepers speculeert er al wekenlang over. En eindelijk weten we welke ontwerper Michelle Obama gekozen heeft voor de ceremonie naar aanleiding van de inauguratie van haar man Barack als 44ste president van de VS. Ze verscheen dinsdag in een bleke, goudkleurige jurk met bijpassende brocaatjas van de Amerikaanse styliste Isabel Toledo.

De rechte en nauwzittende jurk werd afgewerkt met een gemetalliseerde kraag. De nieuwe First Lady, die nu al beschouwd wordt als een stijlicoon vanwege haar vaak verrassende en elegante keuzes, combineerde het ensemble met groene pumps van Jimmy Choo en handschoenen in dezelfde kleur.

Ook tijdens de kiescampagne opteerde Michelle Obama al regelmatig voor creaties van Isabel Toledo. Toledo, die van Cubaanse komaf is, startte twintig jaar geleden met haar eigen label.

De camelkleurige rok en bijpassende jas die de nieuwe First Lady zondag had gekozen voor het inauguratieconcert in Washington, was volgens modemagazine Women’s Wear Daily van de hand van Narciso Rodriguez, ook een van haar favorieten.

Op welke baljurk Michelle Obama haar oog heeft laten vallen, zal dinsdagavond duidelijk worden.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content