Nieuw lookbook van Victoria Beckham is behoorlijk kunstig

© Facebook Victoria Beckham

Voor het lookbook van haar nieuwe wintercollectie ’14/’15 van ‘Victoria, Victoria Beckham’ schakelde modeontwerpster de hulp in van de hedendaagse kunstenaar Todd Hido.

Voor het lookbook van haar nieuwe wintercollectie ’14/’15 van ‘Victoria, Victoria Beckham’ schakelde modeontwerpster de hulp in van de hedendaagse kunstenaar Todd Hido.

Victoria Beckham is een bezige bij en als modeontwerpster probeert ze elk seizoen vernieuwend uit de hoek te komen. Zo werkte ze in het verleden al samen met onder meer Quentin Jones voor een video van haar collectie, maakte ze een documentaire over haar mode-imperium voor Skype en lanceerde ze een webshop waarop je enkele van haar looks exclusief kan terugvinden. En later dit jaar opent ze haar eerste flagshipstore in Londen. Maar voor het zover is, moest Victoria Beckham zich eerst nog buigen over haar lookbook van het komende winterseizoen voor haar collectie ‘Victoria, Victoria Beckham’. Deze modelijn richt zich op een iets jonger cliënteel. Hierdoor ligt de prijs ook lager dan ontwerpen uit de hoofdcollectie van Victoria Beckham.

Ook voor haar lookbook winter 2014/2014 ging Victoria Beckham zich herbronnen en schakelde voor de samenstelling de hulp in van een hedendaagse kunstenaar. Zo hielp de Amerikaanse kunstenaar Todd Hido bij het vormgeven van dit lookbook, dat ‘buyers’ ervan moet overtuigen om haar collectie aan te kopen.

Hido fotografeerde de voornamelijk losse avondkledij, een monochrome polkadot-trui en een versierde zwarte jurk in een donkere sfeer. Als locatie werd voor een grimmige motelkamer gekozen. Dit geeft de collectie meteen iets mystiek en kunstig. Victoria stapt weg van een traditionele campagne en laat Hido zijn kunsten botvieren op haar lookbook. Zo lijkt elke foto wel een portret van het model ‘an sich’. En dat geeft plots een hele nieuwe dimensie aan het klassieke lookbook. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content