Nieuw creatief duo voor Valentino

Maria Chiuri en Pier Piccioli zijn de nieuwe creatieve leiders van Valentino.

Voortaan is de creatieve leiding van het Italiaanse modehuis Valentino in handen van accessoire-ontwerpers Maria Grazia Chiuri (44) en Pier Paolo Piccioli (41) . Ze werden vrijdag aangeduid nadat creatief directeur Alessandra Facchinetti plots was ontslagen.

Facchinetti draaide maar twee pret-à -porter -en één coutureseizoen mee en is verbitterd door haar ontslag. Ze zegt uit de pers te hebben moeten vernemen dat ze niet langer voor Valentino werkte en betreurt dat het modehuis haar talent onvoldoende naar waarde schat. Niet Facchinetti’s ontwerpen zouden tot de breuk geleid hebben, wel het feit dat ze moeilijk een coherent team kon uitbouwen.

Nu is het dus de beurt aan Chiuri and Piccioli. De twee werden als accessoire-designers erg gewaardeerd binnen Valentino. Het was de grootmeester zelf die hen destijds weghaalde bij Fendi en carte blanche gaf.

De nieuwe directeurs voelen zich niet gehinderd door het feit dat ze eigenlijk geen kledingontwerpers zijn. “We geloven in teamwerk en zijn ervan overtuigd dat we de steun hebben van een groot en efficiÔnt bedrijf”, zegden ze aan Women’s Wear Daily. Het eerste resultaat van hun creatieve leiding zal te zien zijn in januari, wanneer de couturecollectie wordt voorgesteld.

In maart 2005 werd ook bij Gucci een accessoire-ontwerper creatief directeur. Frida Giannini verving toen eveneens Alessandra Facchinetti.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content