Nienke Lambert (Xandres): ‘Vrouwen laten zich inspireren door andere vrouwen’

© Xandres

Na de succesvolle samenwerking met juweelontwerpster Lore Van Keer bundelt Xandres in het kader van hun Inspiring Women project opnieuw de krachten met een sterke vrouw: Sabine Van Acker.

Sabine Van Acker
Sabine Van Acker© Xandres

Sabine Van Acker (50 jaar) is een verse starter die ondermeer breigoed ontwerpt, en bewijst dat op lef geen leeftijd staat. Ze startte vier jaar geleden haar eigen label ‘La Femme Garniture‘ en is dit seizoen de nieuwe ‘Inspiring Woman’ van Belgisch modehuis Xandres. Zij daagden haar uit om een stapje verder te gaan en een deken te ontwerpen dat ook als poncho gedragen kan worden én eventueel voorzien wordt met geborduurde initialen. Een leuk initiatief, maar hoe komen deze collaboraties eigenlijk tot stand?

Weekend.be sprak met Nienke Lambert, marketing & PR manager van Xandres.

“In onze leefwereld hebben vrouwen altijd al een hoofdrol gespeeld. Deze samenwerking is eigenlijk een voortzetting van het Xandres Inspiring Women project dat we twee jaar geleden hebben opgestart. Daar zetten we maandelijks een vrouw die wij bewonderen in de kijker, en dat kan heel breed gaan: van kunstenaars tot koks tot architecten,… we wilden de verhalen van vrouwen die wij bewonderen tot bij onze klanten brengen.”

Een interviewreeks, dat is toch een vreemde zet voor een kledinglabel?

Nienke Lambert: “Dat weet ik zo niet. Ons doel is om vrouwen zich goed te laten voelen, zich mooi en sterk te laten voelen en om hen te inspireren. Wij merken zelf dat wij een groot deel van onze inspiratie ook uit andere vrouwen haalden, dus we veronderstelden dat dat voor onze klanten net zo is. Wie weet krijgt een vrouw na het lezen van zo’n interview wel de moed om haar eigen dromen waar te maken. Dat is toch fantastisch? ”

Nienke Lambert (Xandres): 'Vrouwen laten zich inspireren door andere vrouwen'
© Xandres

Hoe is dat maandelijkse tekstuele platform geëvolueerd naar de Inspiring Women-collecties die jullie eerst met Lore Van Keer, en nu met Sabine Van Acker uitdachten?

Lambert: “We wilden een stapje verder gaan. Als gevestigd label hebben wij de kracht om beginnende ondernemers te ondersteunen en hen aan een groter publiek voor te stellen. Sabine was bijvoorbeeld echt al goed bezig, maar we merken dat deze gelegenheid haar een extra duwtje in de rug geeft, al was het maar omdat ze nu wat vaker met de pers in contact komt en zo ervaring opdoet. Sabine zag het zelf ook als een mooie opportuniteit om bij te leren. Inspiring Women steunt echt op dat idee dat vrouwen elkaar hogerop kunnen helpen, en draait niet zozeer om de verkoopcijfers. Natuurlijk zou het fijn zijn als haar plaid vaak over de toonbank gaat – we letten daar ook wel op bij de ontwikkeling, of het item bij onze klanten & de collectie past – maar het is niet het hoofddoel.”

En wat gebeurt er na die samenwerking?

Lambert: “Dan blijven we contact houden. Zo zal je de juwelen van Lore Van Keer – met wie we vorig seizoen een samenwerking hadden- terugzien in onze campagnefoto’s voor komende zomer. Ze pasten goed bij de collectie, dus waarom niet? Ik denk dat we met onze inspirerende vrouwen, zowel de interviewees als de ontwerpers, ondertussen een beetje een soort familie zijn geworden waarin we elkaar helpen. Wanneer een kunstenares die we eens geïnterviewd hebben binnen kort een nieuwe tentoonstelling heeft bijvoorbeeld, dan laten we dit weten aan onze klanten via onze nieuwsbrief of social media kanalen en blijven we hen dus ondersteunen. Het stopt nooit, het groeit alleen maar.”

Nienke Lambert (Xandres): 'Vrouwen laten zich inspireren door andere vrouwen'
© Xandres

Sabine Van Acker creëerde voor Xandres een boterzachte plaid die zowel als sjaal of als cape gedragen kan worden of gewoon in je zetel kan leggen. Verkrijgbaar in soft pink & mint (179 euro) Het is mogelijk de plaid te personaliseren met geborduurde initialen voor een meerprijs van 10 euro. Te koop in de Xandres en Xandres xline winkels in Gent, Antwerpen & Brussel

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content