Nicole Kidman opent horlogetentoonstelling in Milaan

Nicole Kidman © Wim Denolf

Omega-ambassadrice Nicole Kidman opende op woensdagavond een expo met vintage damesuurwerken van het Zwitserse horlogehuis.

Bekijk hier de beelden van de avond.

Twee dagen na de première van Photograph 51 in Londen, een toneelstuk over de Britse chemica Rosalind Franklin die mee de structuur van DNA ontrafelde, bezocht Nicole Kidman Milaan voor verplichtingen van een heel andere orde. Als ambassadrice van Omega – de samenwerking ging tien jaar geleden van start – werd de Australische actrice in de Italiaanse stad verwacht voor de opening van Her Time, een expo rond de vrouwencollecties van het Zwitserse horlogehuis.

In totaal toont de expo in designmuseum La Triennale meer dan zestig vintage uurwerken, waarvan de oudste van rond 1900 dateren en vele stukken al jarenlang de archieven niet meer verlaten hadden. Thema’s in de tentoonstelling gaan van de invloed van de art deco in de jaren twintig en juweelcreaties tot de introductie van de Ladymatic in 1955, een van de eerste automatische mechanische uurwerken voor vrouwen. De tentoonstelling loopt in Milaan tot 25 september en zal na haltes in New York en Los Angeles wellicht ook andere Europese steden bezoeken.

Gelijktijdig met de expo lanceert Omega Time For Her, een online platform waarmee het zijn aandacht voor vrouwelijke horlogefanaten verder wil onderstrepen. Voor de creatieve invulling ervan ging Omega in zee met de Franse, inmiddels naar New York uitgeweken modefotografe, illustrator en blogster Garance Doré.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content