Nicola Formichetti gaat voor futuristische collectie

© Reuters

De creatief directeur van Mugler en persoonlijke stylist van Lady Gaga licht een tipje van de sluier over zijn eigen collectie.

De Italiaans-Japanse ontwerper Nicola Formichetti is een creatieve duizendpoot. Naast creatief directeur van Mugler en persoonlijke stylist van Lady Gaga – wat op zich al een voltijdse job is – is hij ook fashion director bij Uniqlo en Vogue Hommes in Japan.

Enkele maanden geleden maakte hij bekend dat hij ook zijn eigen collectie zal starten, en daar geeft hij nu wat meer uitleg over. Samengevat zal zijn collectie futuristisch, duurzaam en digitaal zijn.

Hij wil kleren maken die zich kunnen kneden naar het lichaam van de drager door gebruik te maken van nieuwe materialen en technieken. Ook wil hij zonne-energie integreren in de kledij zodat bijvoorbeeld de drager zijn gsm kan opladen terwijl hij de kleren draagt. “Waarom zou je een rits nodig hebben als je een jasje hebt dat zich volledig naar jouw lichaam kneedt?”, zegt hij op wwd.com. Hij werkt samen met een technologiebedrijf om de materialen te creëren, maar wil de naam nog niet prijsgeven.

Het merk Formichetti zou midden 2013 gelanceerd worden en zal kledij en accessoires bevatten. Hij wil de lijn online lanceren in plaats van tijdens een modeweek. Hij wil ook afstappen van de ‘seizoenen’.

De ontwerper zegt dat de verhuis van Londen naar New York een belangrijke rol heeft gespeeld in de stap om een eigen lijn te starten. “Dit jaar wil ik focussen op mijn eigen droom.” (RDM)Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content